27.09.2011

Sigurnost

Sigurnost

Sigurnost plaćanja

(USKORO)Plaćanje putem naših web stranica je sigurno! Plaćanje se obavlja Ouroboros Payment Gateway servisom za Internet naplatu (http://www.ouroboros.hr), koji koristi najsuvremenije tehnologije zaštite od zlouporaba, kao što je sigurnosni protokol Secure Socket Layer (SSL) s najmanje 128-bitnom enkripcijom podataka, te druge tehnologije i sigurnosne procedure po najvišim standardima.

Razmjena osjetljivih podataka između sustava koji obavlja online plaćanje i autorizacijskih centara kartičnih kuća odvija se putem virtualne privatne mreže (VPN) koja je potpuno zaštićena od neautoriziranog pristupa. Osjetljivi podaci o vašoj kreditnoj kartici dostavljaju se online izravno autorizacijskom centru, što znači da uopće ne dobivamo nikakve brojeve s vaših kreditnih kartica.

Da je sigurna komunikacija izmedu vašeg računala i poslužitelja uspostavljena, možete znati po tome što će se u dnu vašeg Internet preglednika pojaviti mala ikona u obliku lokota. Ako strelicu miša dovedete iznad lokota, pojavit će se natpis "SSL Secured", te razina enkripcije koja se koristi (128-bitna).

Sami izdavatelji kartica ( Mastercard, Visa) preporučuju ovaj način plaćanja, a u praksi se pokazao sigurnijim od klasičnog plaćanja kreditnim karticama u restoranu ili trgovini.