15.10.2009

Šta je Biopamuk

Šta je Biopamuk

Što  su organski proizvodi, organski (bio)pamuk i organske boje?

Organski proizvodi su proizvodi koji su proizvedeni uz minimalno korištenje kemikalija tokom njihove proizvodnje te u njihovoj okolini.To uključuje sve stadije proizvodnje, od uzgoja pamuka, žetve pamuka, bojanje pamuka te finalne obrade  tkanine.
Organski pamuk (biopamuk) se uzgaja bez upotrebe pesticida i kemijskih primjesa pri rastu.Time je on seljaku puno jeftiniji za uzgoj, a ujedno je prihvatljiv okolišu i prirodi.
Organske boje su boje proizvedene od biljaka, povrća i korijenja. Ovim načinom se može proizvesti širok spektar boja.   

Zašto koristiti organsko?

Prvi i najvažniji razlog kupnje i korištenja organskih proizvoda svakome roditelju je da njegovo dijete bude zdravo i da  odrasta u zdravoj  okolini. Korištenje  organskih proizvoda svodi na minimum kontakt vašeg djeteta sa raznoraznim toksinima koji se koriste u  kemijskim proizvodima.
Možete biti umireni  ukoliko vašem djetetu kupujete igračke i odjeću na organskoj bazi. Takvim proizvodima se pridaje sve više pažnje jer nisu proizvedeni od raznih vrsta najlona i poliestera.
Nije teško primjetiti sve prednosti koje dobiva i vaše dijete  i seljak-proivođač, pa čak i cijeli eko sustav naše planete kad kupujete organske proizvode za djecu. Nisu toliko skupi kako vam se čini i svakako vrijede svake uložene kune. Ujedno kupnjom organskih proizvoda možete mirno spavati i biti sigurni da se vaše dijete razvija u zdravom okolišu i za sebe  i za prirodu.

Vjerujemo da svi koji poznaju naš brand i naše proizvode znaju da se oni proizvode od  tkanina vrhunske kvalitete, te da nam je glavna nit vodilja: -Za djecu uvijek 100% pamuk.-
Za početak namjenjeni su samo najmanjima (baby program) i u par modela, ali namjera nam  je ponudu što prije proširiti...